Bekijk ons assortiment
Nieuw!
Pre-order producten! Om er zeker van te zijn dat je het niet misloopt!
Sluiten

Jukeboxen

De Jukebox is terug van weggeweest! Al zullen de échte liefhebbers zeggen dat deze nooit is verdwenen. Game Castle Retro biedt diverse jukeboxen aan van topmerken als Rock-Ola en Wurlitzer. Van de authentieke jukebox tot de moderne digitale jukebox. Wilt u graag een jukebox kopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Categorieën

Resultaat 1–16 van de 80 resultaten wordt getoond

Een jukebox kopen

Het kopen van een jukebox is waarschijnlijk niet iets wat u wekelijks doet. Wilt u graag een jukebox kopen? Bepaal dan eerst wat voor type jukebox u wilt en van welk merk. Bij het kopen van een jukebox is het belangrijk om de jukebox goed te bekijken. Zo weet u wat u koopt. Foto’s geven een goed beeld van hoe de jukebox eruit ziet, maar het geluid is misschien nog wel het belangrijkste. Bekijk de jukebox daarom altijd van dichtbij voordat u deze koopt.

 

Diverse jukebox topmerken

Ons assortiment bestaat uit diverse topmerken: Wurlitzer jukeboxen, Rock-Ola jukeboxen, Ami jukeboxen en Seeburg jukeboxen. Naast gerestaureerde jukeboxen beschikken wij ook over een groot aantal ongerestaureerde jukeboxen welke u zelf kunt restaureren. Bij de jukebox staat altijd vermeld of deze gerestaureerd of ongerestaureerd is.

 

Authentieke en moderne jukeboxen

Waar gaat uw voorkeur naar uit: een authentieke jukebox of een moderne jukebox? Ons assortiment bestaat voornamelijk uit authentieke jukeboxen uit de jaren ’50, de jaren ’60 en de jaren ’70. Bent u op zoek naar een authentieke of moderne jukebox welke bediend kan worden met bluetooth? Neem contact met ons op en vraag naar het actuele assortiment.

 

Jukeboxen met én zonder bubbletubes

Diverse jukeboxen worden gekenmerkt door de zogenaamde bubble tubes, ook wel bubbelbuizen genoemd. Dit zijn glazen buizen welke gevuld zijn met vloeistof. Wanneer de jukebox warm is geworden gaat de vloeistof in de buizen bubbelen. Dit geeft een prachtig effect. Wij beschikken over meerdere jukeboxen die zijn uitgevoerd met bubble tubes, waaronder de Wurlitzer 1015 O.M.T. en de Rowe AMI CD 1015 bubbler.

 

Speciale jukebox uitvoeringen

Wij hebben regelmatig limited edition en thema jukeboxen in onze showroom staan. Bijvoorbeeld de Elvis Presley LE 60 jubileum jukebox. Bent u op zoek naar een jukebox in een thema of limited edition uitvoering? Neemt contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

 

Jukebox met CD’s

De jukebox is van oorsprong analoog. In analoge jukeboxen kan alleen analoge muziek worden afgespeeld, door middel van platen (LP’s). In de jaren tachtig kwam de digitale muziekindustrie op en nam de populariteit van CD’s sterk toe. Hier hebben ook de jukebox fabrikanten op ingespeeld. Zo zijn er in de jaren 90 meerdere digitale jukeboxen uitgebracht waarin CD’s kunnen worden afgespeeld. Wij hebben een aantal digitale jukeboxen in ons assortiment, zoals de Wurlitzer OMT.

 

Een jukebox met 45 RPM of 78 RPM

Bij een jukebox staat soms de RPM benoemd. Dit verwijst naar de type plaat die de jukebox kan afspelen. Maar wat is het verschil tussen een 45 RPM jukebox en een 78 RPM jukebox? RPM staat voor rotaties per minuut. Dit geeft de snelheid aan waarmee de plaat op de platenspeler draait. De platen draaien dus sneller op een 78 RPM jukebox dan op een 45 RPM jukebox. Daarnaast zijn 78 RPM platen vaak groter dan 45 RPM platen.

 

Hoeveel weegt een jukebox?

Jukeboxen zijn over het algemeen vrij groot. Het gewicht van de jukebox is afhankelijk van het het merk en het model en kan erg uiteenlopend zijn: 50 tot 200 kilogram.

 

Hoe werkt een jukebox?

Jukeboxen werden vroeger voornamelijk in horecagelegenheden gebruikt. Tegen betaling konden mensen een lied uitkiezen uit de vooringestelde selectie. Dit lied werd vervolgens afgespeeld. De klassieke jukeboxen maken gebruik van grammofoonplaten, ook wel bekend als lp’s. De moderne jukeboxen maken gebruik van CD’s en kunnen tegenwoordig vaak ook bediend worden met Bluetooth of AUX.

Vragen

Stel ons al uw vragen

Met meer dan 20 jaar ervaring in leisure en amusement-spellen bieden wij u nu ook een grote vintage en retro collectie aan.

Stel uw vraag
Kan ik jullie winkel zonder afspraak bezoeken?

Onze winkel is van maandag tot vrijdag geopend van 8:00 uur tot 16:00 uur. Op zaterdag is onze winkel geopend van 10:00 uur tot 16:00 uur. Schikt dit niet? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.

Kan ik online een product bij jullie kopen?

Dat kan zeker. Bijna alles wat op onze website staat kan direct besteld worden, met uitzondering van sommige jukeboxen. Sommige producten zijn erg groot en kwetsbaar. Deze producten verzenden wij niet en moeten daardoor opgehaald worden in onze winkel. Dit staat aangegeven op de desbetreffende productpagina.

Kan ik een specifiek product bij jullie aanvragen?

Alles wat u op de website kunt vinden, kunt u aanvragen. Het kan echter ook zo zijn dat u op zoek bent naar een specifiek product. Laat het ons vooral weten, dan kijken we of we dat in huis hebben of voor u kunnen vinden. Dit is echter geen garantie!

Wat is het verschil tussen vintage en retro?

Retro producten zijn producten die lijken op producten zoals die vroeger gemaakt zijn. Ze zijn gebaseerd op de jaren ’20 tot ’80 stijl. Retro producten zijn dus nieuwe producten in een oud jasje! Vintage producten zijn producten die ook daadwerkelijk oud zijn. Vintage is dus niet nieuw, maar echt geproduceerd in de jaren ’20 tot ’80. Retro en vintage producten kunnen door hun overeenkomst in stijl dus prima gecombineerd worden!

Reviews