De nummer #1 plek voor retro & vintage producten

Neon verlichting

Met retro neon verlichting creëert u een echte fifties look in uw restaurant, huis, kantoor of mancave. Game Castle biedt neon verlichting in verschillende vormen, maten en kleuren aan in de echte traditionele Amerikaanse stijl! Heeft u al een plek uitgekozen waar u uw neon verlichting kunt ophangen?

Resultaat 1–16 van de 130 resultaten wordt getoond

De opkomst van neon verlichting

Neon verlichting werd in 1902 per toeval uitgevonden door de Fransman Georges Claude. Na vele onderzoeken en experimenten werd de neon verlichting in 1910 gepresenteerd aan het grote publiek. Nadat Georges Claude het patent verkreeg werd de productie gestart. In 1923 werd neon verlichting in Amerika voor het eerst ingezet als reclamemiddel door de autodealer Packard. Al snel was neon verlichting niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

 

Echte ambacht

Het neonglas voor de neon verlichting wordt altijd met de hand gemaakt. Glasblazen is een heuze ambacht wat veel kennis en ervaring vereist. De glazen buizen worden verhit om vervolgens te buigen in de gewenste vorm. Doordat neonglas met de hand gemaakt wordt zijn vrijwel alle vormen mogelijk en is elke neon verlichting uniek. Het kan daarom voorkomen dat de neon verlichting een klein beetje afwijkt van de foto.

 

Neon verlichting voor aan de muur

De neon verlichting uit ons assortiment is aan de achterzijde voorzien van een metalen frame. Hierdoor kunt u de neon verlichting zowel staand gebruiken als de neon verlichting ophangen aan de muur. Zowel voor kleine muren als grote muren bent u bij ons aan het juiste adres, ons assortiment bevat diverse XL neon’s.

 

Mancave neon verlichting

Neon verlichting is de ideale decoratie voor uw mancave. Wij hebben een breed assortiment aan neon verlichting waardoor er voor uw mancave altijd wel een leuk exemplaar tussen. Zo hebben we neon verlichting gerelateerd aan automerken, motors, route 66, benzine- en oliemerken, muziek en bars en restaurants.

Uw mancave met neon verlichting decoreren? Bekijk dan eens deze mancave neon verlichting, of onze automerk neon’s ter inspiratie. Welke neon verlichting hangt er binnenkort in uw mancave?

 

Retro neon verlichting

Bent u op zoek naar retro neon verlichting? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Ons assortiment bestaat namelijk uitsluitend uit retro neon verlichting. Maar wat is nou het verschil tussen retro neon verlichting en vintage neon verlichting? Vintage neon verlichting is oud. Wij spreken van vintage wanneer de neon verlichting minimaal 30 jaar oud is. Retro neon verlichting is nieuw, maar is gemaakt in de stijl van vroeger. Hierdoor ontstaat er soms verwarring tussen de benaming retro en vintage. Meer weten over het verschil tussen vintage en retro? In dit artikel leggen wij het uit. 

Vragen

Stel ons al uw neon verlichting vragen

Met meer dan 20 jaar ervaring in leisure en amusement spelen bieden wij u nu ook een grote vintage en retro collectie aan.

Stel uw vraag
Is de bedrading van de neon verlichting zichtbaar?

De neon verlichting bestaat uit neon glas op schok absorberende glas steuntjes, gemonteerd op een in kleur bedrukte achterplaat. Hierdoor zijn de verbindingen en de bedrading vrijwel onzichtbaar. Kom langs in onze showroom om de neon verlichting van dichtbij te bekijken!

Kan de neon verlichting aan de muur ophangen worden?

Jazeker! Achter de plaat zit een zwart metalen frame waardoor de neon aan de muur gehangen kan worden.

Hoe werkt de aansluiting van de neon verlichting?

De neon verlichting wordt kant en klaar met aan/uit schakelaar en stekker geleverd. De neon is voorzien van een beveiligde transformator die bij glasbreuk of kortsluiting zichzelf automatisch uitschakelt.

Kan ik jullie winkel zonder afspraak bezoeken?

Onze winkel is van maandag tot vrijdag geopend van 8:00 uur tot 16:00 uur. Op zaterdag is onze winkel geopend van 10:00 uur tot 16:00 uur. Schikt dit niet? Neem dan contact met ons op om een afspraak te maken.

Reviews